Boken

Oppskrift

Foto; Paul

Asparges er den perfekte fingermat, den har riktig form helt naturlig!

Asparges inneholder mye C-vitamin, B-vitaminer og fiber. Den er også en god jern kilde, og det liker vi. Kalsium og A-vitamin finner vi også i denne pinnen.

Det kan være lurt å vente med asparges til barnet er mellom 8 og 10 måneder gammelt. Dette er ikke på grunn av fare for allergi, men asparges kan, som brokkoli og blomkål, føre til luft i magen. Det skader ikke å prøve tidligere, særlig ikke dersom du har en liten med mage av stål som ikke lar seg vippe av pinnen hverken av det ene eller det andre.

Det finnes mange måter å tilberede asparges. Lillesøster liker den best når den er dampet til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand - da blir den til deilig fingermat. Man kan også lage aspargesmos, fryse i isterninger - da har man næringsrik asparges klar til å mikse med for eksempel kyllingpotet og yoghurt. Da får du en deilig kremet "kylling og asparges suppe", som gjerne kan krydres med litt basilikum.

No comments:

Post a Comment