fredag 20. mai 2011

Gresskarsuppe med kokosmelk og kylling



Lillesøster tror ALLTID at maten på vår tallerken er bedre enn den på hennes. Når hun sikler etter vår mat, får hun oftest smake. Det viser seg at lillesøster liker litt futt i maten, så da fikk en babyvennlig versjon av en suppe vi er glade i. Vi andre hadde en god del mer chilli i vår variant, og kyllingkraft (evt. buljong) istedenfor vann.  


Suppen gikk ned på høykant til middag igår, og ble forkastet til lunsj idag.. De er festlige disse små!




Gresskarsuppe med kokosmelk og kylling
1/4 "butternut" gresskar, lite avlangt gresskar
1/4 løk
1 hvitløksbåt 
1/2 gulrot
1 ts hakket koriander, toppet
3-4 chilli-flak, kan droppes om den lille har følsom mage

2 ss kokosnøttkrem/melk 
5 dl vann
Olje




Sett ovnen på 200C
Skrell gresskaret og gulrot, del i små biter. Ha bitene i en ildfast form, og spray evt "dryss" olje over bitene. Bakes i ovnen i ca 20 minutter, til de er gylne i farge.





Mens gresskar og gulrot er i ovnen knuser du hvitløksbåten og grovhakker løken. Brun disse på lav varme i litt olje. Lar du løken steke på lav varme i minimum 10 minutter, får du en søt og god smak på løken! Tilsett vann, og gresskar og gulrot når de er ferdig. Ha i hakket koriander og kokosnøttkrem tilslutt, og bruk stavmikseren slik at du får en glatt og deilig suppe.




Jeg tilsatte kylling"mos" av 1/2 kyllingfilet, oppskriften på den finner du her. 
Mamma anbefaler varianten med mer krydder til de litt eldre!

1 kommentar:

Silvana sa...

Hvor gammel må være babyen for å starte med kokosmelk?

Legg inn en kommentar