lørdag 14. mai 2011

Havrebrød



Lillesøster driver med brødskive-tilvenning. Hun er ingen brødskive-entusiast enda, og skal hun nå engang spise skive ser hun helst at den er relativt bløt. Derfor har mamma komponert et brød som er tungt, men saftig, næringsrikt og godt. Lett å tygge med gummene er det og..


Her har du fiber, jern og B-viatminer i en pakke;






Havrebrød
10dl havregryn
10dl hvetemel
4dl rugmel
4dl byggmel
2dl hirseflak

12 - 13dl vann
1 pk tørrgjær
3ss maltekstrakt
3ss rapsolje






Bland alt det tørre. Ha maltekstrakten i 1l varmt vann og bland i deigen. Jeg liker at deigen er ganske våt og seig, da blir brødet mer saftig. Denne deigen må også være ekstra våt, da havregryna suger opp mye fuktighet. Tilsett resten av vannet til du får en "passe" våt deig. Helt til slutt heller du over 3ss rapsolje og elter en stund igjen. Oljen til slutt gjør at deigen slipper bollen selv om deigen er seig.



Forheves i bollen i 45 minutter
Helles over i to brødformer
Etterheves i brødformer i 45 minutter

Stekes nederst i ovnen på 180grader i 1 time


Brødet blir saftig, men tungt - det falt i smak her hos oss.
Du kan også lage grøtpulver av dette brødet, da følger du instruksjonen her.

2 kommentarer:

Jill sa...

kjempefin blogg du har med masse nyttig info :)

Bare Barnemat sa...

Tusen takk Jill!
Kristine

Legg inn en kommentar